Transnacionálne korporácie a životné prostredie - Šaková, Beáta
Vzťah transnacionálnych korporácií k životnému prostrediu. Environmentálne aspekty transferu technológie. Analýza environmentálnych dôsledkov podľa investičného rozhodnutia firmy. Prilákanie priamych zahraničných investícií a vplyv na životné prostredie. Súvislosť medzi medzinárodným obchodom a opatreniami na ochranu životného prostredia.