Kategorizácia liečiv je podľa ich výrobcov stále netransparentná - Velecký, Milan
V marci 2002 nadobudla účinnosť novela zákona č. 277/1994 Z.z. o zdravotnej starostlivosti, ktorá zároveň mení aj zákon č. 98/1995 Z.z. o Liečebnom poriadku. Zásadná zmena v systéme kategorizácie liečiv. Financovanie výdavkov na lieky. Kategorizácia liečiv už nebude mať formu nariadenia vlády, ale len opatrenia Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR. Problémy pre výrobcov.