Globalizácia a jej vplyv na rozvoj medzinárodnej dopravy - Hansenová, Heda
Charakteristika štruktúrnych zmien v doprave. Globalizácia mení význam základných funkcií dopravy. So zmenou funkcií dopravy sa modernizuje dopravný priemysel aj funkcia dopravcov. Doprava a jej vplyv na medzinárodný obchod. Medzikontinentálna a kontinentálna doprava v procese globalizácie. Námorná nákladná doprava. Železničná a cestná doprava v Európskej únii.