Pevné korene skrytej ekonomiky - Lipianska, Ľudmila
Sektory skrytej ekonomiky - formálny sektor, neformálny sektor a nelegálna ekonomika. TOP oblasti podplácania a korupcie. Úplatky v zdravotníctve, školstve, na polícii, súdoch a prokuratúre. Výdavky domácností za tovary a služby bez potvrdenia. Pozitívny trend nízkej korupcie v oblasti malého a stredného podnikania a v bankách.