Data mining (nejen) v bankovnictví - Ptáčník, Petr
Pojem data mining a jeho využitie na príkladoch z bankovníctva. Vytváranie dátových skladov (data warehouse) ako veľkého zdroja informácií. "Dolovanie" v dátach ako proces odhaľovania informácií skrytých v rozsiahlych databázach s cieľom ich využitia v komerčnej praxi. Proces dolovania v dátach: Definovanie obchodného problému. Príprava dát. Výber vhodnej data miningovej techniky. Interpretácia výsledkov. Použitie výsledkov v praxi. Deskriptívne a prediktívne techniky dolovania v dátach.