Lízing a zákon o daniach z príjmov - zmeny po 1.1. 2002 - Salanciová, Darina
Lízing ako forma obstarania majetku sa najčastejšie využíva pri obstaraní osobných automobilov. Práve v tejto kategórii majetku vznikajú najkomplikovanejšie problémy vo vzťahu k dodržiavaniu daňového zákona. Podmienky transformácie výdavkov za nájom na daňové výdavky rieši zákon č. 366/1999 Z.z. o daniach z príjmov v znení neskorších predpisov ustanoveniami par. 24 ods. 3 písm. f) a par. 24 ods. 4. Uplatnenie týchto ustanovení v praktických príkladoch.