Podmienky a vzťahy neziskových organizácií - Pauličková, Alena
Novela zákona o neziskových organizáciách č. 35/2002 Z.z. s účinnosťou od 1. 3. 2002 spresnila podmienky a vzťahy pre činnosť týchto subjektov - založenie neziskovej organizácie (NzO), štatút, vznik NzO, zamietnutie registrácie, zrušenie NzO súdom, zlúčenie a splynutie, zánik a likvidácia NzO, štatutárny a kontrolný orgán, hospodárenie NzO.