Poistenie zodpovednosti zamestnávateľa za škodu pri pracovnom úraze a pri chorobe z povolania - Macková, Zuzana
Zodpovednosť zamestnávateľa za škodu pri pracovnom úraze a pri chorobe povolania upravuje nový Zákonník práce. Zbavenie sa zodpovednosti zamestnávateľa za škodu pri pracovnom úraze a pri chorobe z povolania (tzv. liberalizácia). Vykonávanie zákonného poistenia zodpovednosti zamestnávateľa za škodu. Nároky poškodeného zamestnanca. Povinnosti zamestnávateľa a správa Sociálnej poisťovne. Povinnosti Slovenskej poisťovne, a.s. Uspokojenie nárokov zamestnancov zrušeného zamestnávateľa.