Služby zamestnanosti a Národný úrad práce - Senderáková, Lucia
Zákonom č. 387/1996 Z.z. o zamestnanosti s účinnosťou od 1. januára 1997 bol zriadený Národný úrad práce (NÚP) ako verejnoprávna inštitúcia na zabezpečovanie ústavného práva občanov na zamestnanie. Nový zákon o zamestnanosti výrazne zasiahol aj oblasti tzv. aktívnej politiky trhu práce. Ďalšie legislatívne zásahy do oblasti aktívnej politiky trhu práce. Situačná analýza, demografický vývoj a zamestnanosť.