Alternativní metody modelování ekonomických veličin: nastává čas metod umělé inteligence? - Komárek, Luboš
Charakteristika niekoľkých nových analytických smerov, ktoré sa súhrnne radia do metód umelej inteligencie. Klasické štatistické metódy a metódy umelej inteligencie. Gnostická teória neurčitých dát. Teória neurónových sietí. Teória evolučných a genetických algoritmov. Teória klasifikačných systémov. Teória chaosu. Teória fuzzy množín.