Teoretické prístupy ku analýze portfólia - Sivák, Rudolf, 1955-
Zosumarizovanie vzťahov, metód a prístupov, ktoré sú používané pri zostavovaní a analýze portfólia a matematické modely, ktoré je možné využiť pri konštrukcii portfólia. Výber portfólia na základe minimalizácie rizika. Popis modelu CAPM (Capital Asset Pricing Model). Ilustratívny praktický príklad na zostavenie konkrétneho portfólia. Línia kapitálového trhu. Markowitzov model ako základ pre analýzu portfólia.