Zákon jedné ceny - Tomeš, Zdeněk
Zákon jednej ceny je jedným zo základných stavebných kameňov ekonomickej teórie. Aplikácia zákona jednej ceny na podmienky otvorenej ekonomiky tvorí základ teórie parity kúpnej sily. Cieľom príspevku je teoreticky vymedziť a naznačiť medze jeho reálneho pôsobenia. Uzavretá ekonomika. Otvorená ekonomika. Empirické výskumy testovania platnosti zákona jednej ceny.