Fiskální politika a její příspěvek k vývoji poptávky v české ekonomice - Bezděk, Vladimír
Vymedzenie metodologických záležitostí v oblasti fiškálnej politiky ČR. Agregovaný uhol pohľadu na vývoj fiškálnej politiky prostredníctvom cyklicky očisteného deficitu verejných rozpočtov. Koncept medziročnej medziročnej zmeny štruktúrneho deficitu ako základný prístup k hodnoteniu fiškálnej politiky Citlivosť výsledkov na rôzne metódy odhadu potenciálneho produktu a produkčnej medzery. Analýza vývoja hlavných príjmových a výdajových kategórií verejných rozpočtov. Dopad fiškálnej politiky na domáci dopyt, ekonomický. rast a vonkajšiu nerovnováhu.