Analýza ekonomických výsledkov za rok 2000 a finančné toky v poľnohospodárstve - Chrastinová, Zuzana
Poľnohospodárske podniky dosiahli v roku 2000 stratu 591 mil. SK, čo bolo menej ako v roku 1999. Výsledky hospodárenia významne ovplyvnila štátna pomoc na kompenzáciu strát v dôsledku sucha. Na výsledky v obchodných spoločnostiach mali dosah aj pozitívne privatizačné podmienky (opravné položky k nadobudnutému majetku, nezaťaženosť starými dlhmi), kým výsledky hospodárenia poľnohospodárskych družstiev negatívne ovplyvňovali nevysporiadané transformačné záväzky, ako aj úroky zo starých dlhov.