Ekonomie zdravotní péče - desatero pro transformaci - Šťastný, Jan
Poukázanie na nutnosť komplexného prístupu k riešeniu situácie v zdravotníctve ČR. Charakteristika desiatich prvkov pre transformáciu v oblasti zdravotnej starostlivosti: Eliminácia ľavo-pravostranných antagonizmov. Viaczdrojové financovanie. Flexibilita pri realizácii verejného záujmu. Viacstupňový systém solidarity. Osobné zdravotné účty. Vznik Fondu zdravotnej starostlivosti. Naplnenie funkcie rehabilitácie. Znižovanie dočasnej pracovnej neschopnosti. Posilnenie prvkov konkurenčného prostredia pri realizácii starostlivosti vo verejnom záujme.