Porovnávanie populačných potenciálov vybraných hlavných miest strednej Európy s dôrazom na Bratislavu - Divinský, Boris
Definovanie populačnej charakteristiky, procesy a trendy korešpondujúce u Bratislavy s druhými sídlami. Zdôraznenie toho, v čom tkvie individualita a perspektíva tohto mesta. Náčrt typológie skúmaných metropol formulovanej na základe ich populačných profilov.