Regional transformation in Europe and East-Central European policy challenges - Horváth, Gyula
Problematika regionálnej transformácie v Európe a výzvy, ktorým čelí regionálna politika v krajinách strednej a východnej Európy. Regionálny rozvoj ako významný faktor prispievajúci k znižovaniu alebo riešeniu teritoriálnych nerovností. Regionálna politika ako organická súčasť prístupu EU k asociovaným krajinám. Regionálna politika bude určená organizačnými, funkčnými a finančnými reformami v EU a budúcich členských krajinách a novým podielom na moci vnútri národného štátu, decentralizáciou. Regionálne dôsledky štrukturálnej premeny.