Svetová doprava v premene - Hansenová, Heda
Globalizácia ako príčina i dôsledok zmien. Štrukturálne zmeny v doprave vplyvom globalizácie. Funkčné zmeny v doprave. Doprava a jej vplyv na medzinárodný obchod. Trend tvorby transkontinentálnych dopravných systémov.