Místo Vladimíra Vybrala v brněnské ekonomické škole - Fuchs, Kamil
Teleologická metóda brnenskej ekonomickej školy, ktorá sa utvárala pod vplyvom K. Engliša a F. Weyra. Problematika metód a metodológie v národohospodárskej vede. Hlavné súvislosti vkladu Vladimíra Vybrala a jeho podiel na rozvoji brnenskej ekonomickej školy.