Vývoj struktury bankovnictví na území dnešní ČR v posledních 150 letech - Skaunic, Ilja
Stručné zhrnutie vývoja českého bankovníctva od jeho prvopočiatkov až do súčasnosti. Poukázanie na príklade dvoch okrajových okresov (Ostrava, Karviná) na niektoré problémy, ktoré môžu v súvislosti s týmto vývojom vzniknúť v dostupnosti bankových služieb. Bankový systém v ČSR medzi dvomi svetovými vojnami. Zmeny v peňažníctve po 2. svetovej vojne. Návrat k trhovoorientovanej bankovej sústave po roku 1989.