Liekom je prevencia vývoj invalidizácie v Slovenskej republike za rok 2001 - Zlatošová, Jolana
Mierne klesajúci trend počtu uznaných invalidít. Najčastejšie príčiny invalidizácie v produktívnom veku: nádorové choroby, duševné choroby, choroby obehovej sústavy a srdca. Vývoj invalidizácie v SR v rokoch 1987-2001.