Nevyhnutnosť prijatia zákona o sociálnom poistení - nevyhnutnosť prechodu od zabezpečenia k poisteniu - Novotná, Eleonóra
Nevyhnutnosť prijatia zákona o sociálnom poistení. Súčasti sociálneho poistenia a ich vzájomné väzby: nemocenské poistenie, dôchodkové poistenie, úrazové poistenie. Princípy základného sociálneho poistenia: univerzálnosť, obligatórnosť, rovnosť, zásluhovosť, sociálna solidarita.