Problémy integrácie agropotravinárskeho sektora do EÚ z hľadiska agrárnej politiky - Blaas, Gejza
Pre konkurencieschopnosť sektora po vstupe do EÚ sú dôležitým faktorom rozdiely, ktoré existujú medzi agropotravinárskym sektorom SR a agropotravinárskymi sektormi členských krajín. Poľnohospodárstvo Slovenska vzhľadom na svoj malý rozsah, nebude veľkým hráčom na spoločnom trhu, avšak bude konfrontované s konkurenciou ostatných krajín. v súčasnosti sú rozdiely, tak v intenzite výroby, ako aj v úrovni poľnohospodárskeho dôchodku.