Optimální měnová pravidla v dynamickém modelu české ekonomiky - Hlédik, Tibor
Prezentácia jednoduchého modelového rámca pre českú ekonomiku, v ktorom centrálna banka optimálne reaguje na exogénne vonkajšie a vnútorné šoky. Popis a riešenie modelu. Odvodenie menových pravidiel. Menové pravidlá zodpovedajúce rôznym stratovým funkciám. Dynamické vlastnosti modelu pri stochastických simuláciách.