Recese, deflace, bankovní krize a past likvidity v Japonsku - Frait, Jan
Makroekonomický vývoj japonskej ekonomiky a jeho príčiny. Inflácia a úrokové sadzby. Príčiny deflácie a pasca likvidity. Špecifické aspekty Krugmanovej pasce likvidity. Pasca likvidity v kontexte otvorenej ekonomiky. Východiská z recesie. Možnosti fiškálnej politiky. Varianty menovej politiky. Stratégia makroekonomickej politiky.