Ekonomická izolácia poľnohospodárstva - Hutník, Félix
Agropotravinárstvo na Slovensku nevykazuje pozitívne výsledky ani v poslednom období. Jeho konkurencieschopnosť voči hospodársky vyspelému svetu naďalej klesá. Veľký podiel na tomto stave má skutočnosť, že doterajšia transformácia neprekonala izoláciu poľnohospodárstva od spracovateľov, obchodníkov a finančníkov. Návrh niektorých krokov, ktorými by sa mohla izolácia preklenúť. Navrhované opatrenia smerujú tak do oblasti tvorby cien na celej potravinovej vertikále, ako aj k zmene podnikovej štruktúry potravinového hospodárstva.