Cesty k otvorenej štátnej správe - Hollý, Tomáš
Funkčná a efektívna verejná správa sa postupne stáva čoraz dôležitejším faktorom, od ktorého závisí prosperita krajín a nadnárodných zoskupení. Inšpiráciu pre zmeny vo verejnom sektore poskytuje do veľkej miery podnikateľský sektor a princípy, ktorými sa riadi. Základom je chápanie administratívy ako služby občanom, orientácia na výsledok, sledovanie spokojnosti zákazníka - občana. Pohľad na model vzťahu verejná správa a občan na Slovensku.