Finančné riadenie z pohľadu hodnotenia výsledkov - Štangová, Nora
Finančné riadenie ako ekonomická činnosť zaoberajúca sa získavaním potrebného množstva peňazí a kapitálu z rôznych foriem aj nepeňažného majetku. Analýza hospodárskeho výsledku modelovej spoločnosti. Zhodnotenie vplyvov, ktoré naň pôsobia.