Slovenské firmy v zahraničí - Lipianska, Ľudmila
Export je podmienený nielen ľudskými zdrojmi a stavebným potenciálom firiem, ale najmä ich kapitálovou silou. Proexportná orientácia slovenského stavebníctva. Obmedzujúce a znevýhodňujúce podmienky pre stavbárske podniky nečlenských krajín Európskej únie. Zmena pozície slovenských stavebných firiem po vstupe do EÚ. Stavebníctvo strednej a východnej Európy.