Vláda navrhla zdeformovaný typ rodinného zdravotného poistenia - Velecký, Milan
Vládny návrh zákona o zdravotnom poistení prináša neštandardný model financovania zdravotnaj starostlivosti. Súčasné povinné poistenie rozdeľuje na základné a doplnkové. V krajinách EÚ sa využíva rodinný typ poistenia. Slovensko sa zaviazalo vybudovať rodinný typ poistenia. Kritika návrhu zákona zdravotnými poisťovňami. Návrh zákona zavádza inštitút nútenej správy - jeho úloha.