Adoption of ICT in agricultural management in the United Kingdom: the intra-rural divide - Warren, Martyn F.
Úžitok plynúci z uplatnenia informačných a komunikačných technológií v poľnohospodárstve. Na základe výskumu Univerzity v Plymouthe prebieha diskusia vytvárania tzv. digitálneho predelu v poľnohospodárskom sektore V. Británie. Príspevok sa ďalej zaoberá pravdepodobnosťou vzniku tohto fenoménu v krajinách strednej a východnej Európy a potenciálnymi nevýhodami pre tých, ktorí tieto technológie neuplatňujú, a tiež ich riešením v rámci ekonomickej politiky i ďalšieho výskumu.