Multivariate statistical methods as a tool of financial analysis of farm business - Novák, Jaroslav
Posúdenie možností využitia viacrozmerných štatistických metód pri rozbore ukazovateľov používaných pre finančnú analýzu k hodnoteniu podnikateľskej činnosti a pre konštrukciu súhrnných ukazovateľov hodnotiacich ekonomickú efektívnosť. Pre štatistickú analýzu bola využitá neparametrická korelačná analýza, metóda zhlukovej analýzy, regresná analýza a lineárna diskriminačná analýza. Závery využitia uvedených metodických prístupov.