Segmenting the tourism market using perceptual and attitudinal mapping - Orth, Ulrich R.
Znižujúce sa počty turistov do ČR ukazujú na pokles konkurencieschopnosti českých destinácií v posledných rokoch. Štúdia sleduje dva ciele - 1. identifikáciu pozície konkurenčných destinácií 2. a-posteriori segmentácie s psychografickými premennými. Štúdia vytvára taxonómiu návštevníkov južnej Moravy. Segmentácia využíva techniku multivariantnej analýzy dát ako je faktorová analýza, zhluková analýza a multidimenzionálne škálovanie. Zohľadnenie výsledkov výskumu typológie európskeho štýlu trávenia dovolenky.