Micro-economic analysis of households restructuring in the pre-accession period to the EU - Bielik, Peter
Po roku 1990 sa v slovenskom poľnohospodárstve začali uskutočňovať procesy transformácie a reštrukturalizácie podnikovej základne, ktoré sa nedotkli len štátnych podnikov a poľnohospodárskych družstiev ale i vidieckych domácností. Rozvoj súkromného hospodárenia na pôde. V roku 2000 na Slovensku bolo registrovaných viac ako 21 tisíc súkromne hospodáriacich roľníkov hospodáriacich na výmere 10,4 ha poľnohospodárskej pôdy. Početná skupina vidieckych domácností tzv. neregistrovaných súkromných fariem.