Globalisation and poverty - Bartová, Ľubica
Hodnotenie chudoby a nerovnosti rozdelenia dôchodku v Slovenskej republike a komparácia vývoja týchto ukazovateľov vo vybraných krajinách. Rast nerovnosti od r. 1992 a rast podielu chudobných v populácii. Kvantifikácia chodoby závisí od hranice chudoby, ktorá sa mení v čase aj priestore. Podiel chudobných v obciach.