Globalisation and concentration in the Czech agro-food sector - Doucha, Tomáš
Prienik procesov globalizácie a koncentrácie do agrárneho sektora Českej republiky. Zmapovanie tejto situácie v ČR zo štrukturálneho a inštitucionálneho pohľadu. Na základe limitovaných údajov ČR je predstavená štruktúra trhu v jednotlivých článkoch potravinového reťazca a je vyslovená hypotéza o poradí trhovej sily v súčasnom agrárnom priestore ČR: dodávatelia vstupov a maloobchod - poľnohospodári - spracovatelia. Naznačenie možností štátu k potlačovaniu negatívnych stránok globalizácie a koncentrácie, predovšetkým pokiaľ sa týka prispôsobenia regulácie trhu podmienkam EÚ.