Economic efficiency of agricultural enterprises and its evaluation - Rosochatecká, Eva
Cieľom príspevku je nájdenie objektívneho hodnotenia ekonomických výsledkov poľnohospodárskych podnikov a vymedzenie faktorov, ktoré tieto výsledky najviac ovplyvňujú. Pre hodnotenie sú použité pomerové ukazovatele finančnej analýzy, ekonomický normál a ukazovatele predikcie finančnej situácie podniku. Pre rozborovú činnosť je použitý vlastný súbor sledovaných podnikov a jeho porovnanie s vybranými vykazovanými výsledkami VÚZE (Výzkumný ústav zemědělské ekonomiky Praha).