Searching the proportional level of operating costs - specification of the minimum volume of production - Střeleček, František
Rôzne druhy nákladov podniku a väzby medzi nimi. Náčrt vzťahov týchto nákladov k výkonom podniku v naturálnych jednotkách, jeho tržbám, jednotkovej cene a zisku z predaja. Rozbor dvoch spôsobov stanovenia bodu zvratu a to na základe porovnávania dynamiky tržieb vlastných nákladov a porovnávaním skutočných a predpokladaných variabilných nákladov. Náčrt možnosti stanovenia bodu zvratu pomocou ukazovateľov nákladovosti.