Globalization, human resources and the increase of their potential in relation to sustainable development in regions - Krninská, Růžena
Chápanie globalizácie. Celosvetový proces globalizácie je súčasne doprevádzaný procesom lokalizácie. Rozdiely medzi novovytváranou globálnou kultúrou a špecifikou kultúrnych tradícií v regiónoch. Súvis kvality ľudských zdrojov s prijatím hodnôt trvale udržateľného rozvoja. Nevyhnutnosť zakotvenia práce s ľudským kapitálom v podnikovej kultúre.