Approaches to the rural development problems in the European Union and in some of the Central and Eastern European countries - Vosejpková, Marcela
Riešenie rozvoja vidieckych oblastí v Európskej únii je uskutočňované presadzovaním zásad regionálnej politiky v kooperácii so Spoločnou poľnohospodárskou politikou. V krajinách strednej a východnej Európy podlieha realizácia regionálnej politiky inštitucionálnemu systému vytvorenému v závislosti na zvyklostiach uplatňovaných v politickom režime minulosti danej krajiny. Východiskom pre trvale udržateľný rozvoj vidieka je diverzifikácia poľnohospodárskych činností, vznik malých firiem a rozvoj turistiky pri zachovaní rázu krajiny.