Nutrition economics - important source of information - Hrubý, Jiří
Ekonomika výživy ako dôležitý zdroj informácií. Definície a metódy ekonomiky výživy. Spotreba potravín a výživa obyvateľstva. Potravinárske komodity, spotreba, dopyt a dopad na poľnohospodárstvo, potravinársky priemysel a obchod. Dopad na životnú úroveň a sociálnu politiku. Medzinárodné porovnanie.