Ozdraviť slovenský export majú aj peniaze z európskych grantov - Sedlák, Miro
Niekoľko rokov "spiaci" projekt podpory exportu z fondu Phare nabral v r. 2002 reálne kontúry. Program znovu naštartovalo až nové vedenie Slovenskej agentúry pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO). Na vyčerpanie financií zostáva už len krátky čas. SARIO v súčasnosti eviduje 118 žiadostí o poskytnutie prostriedkov z programu. Potreba spolupráce s ostatnými organizáciami. Najvýznamnejšie projekty na podporu zvýšenia exportu.