Využitie bilančných modelov pri stanovení vnútornej hodnoty akcie - Markovič, Peter, 1974-
Stanovenie vnútornej hodnoty akcie - vznik rizika. Zníženie miery rizikovosti kombinovaním rôznych metód. Bilančné modely vychádzajú z údajov zverejnených v podnikových výkazoch. Podstata spočíva v kombinovaní rôznych postupov ohodnotenia podnikových aktív a pasív. Základné hodnoty akcií: nominálna, účtovná, substančná, likvidačná, reprodukčná, substitučná.