Systém sociálneho zabezpečenia vo Švajčiarsku - Novotná, Eleonóra
Sociálne zabezpečenie vo Švajčiarsku je koncipované ako trojpilierové. I. pilier - zabezpečené základné existenčné potreby vrátane zdravotnej starostlivosti. II. pilier - zamestnanecké poistenie pre tých, ktorí pracovali. III. pilier - individuálne poistenie.