Otvorené otázky menovej integrácie - Ševčovic, Peter
Pokračovanie z č. 3/2002. Vlastnosti currency board (CB) - pôvodne menový režim kolónií. Systém CB zahŕňa menovú radu - autoritu, komerčné banky a iné finančné inštitúcie. Obsahuje systém pravidiel pre uvedené inštitúcie a vládu, ktoré súvisia s výmenným kurzom, konvertibilitou, vládnymi financiami atď. Stratégie prechodu na euro v krajinách uplatňujúcich currency board. Možnosti jednostranného zavedenia eura a currency board na Slovensku.