Teoreticko-metodologické východiská konceptu nezávislého života ľudí so zdravotným postihnutím - Repková, Kvetoslava
Hnutie nezávislého života ľudí so zdravotným postihnutím. Od lekárskeho k sociálnemu a právnemu modelu (konceptu) zdravotného postihnutia. Modely v rámci sociálneho konceptu zdravotného postihnutia - model orientovaný na klienta, model komunitnej rehabilitácie, model nezávislého života. Model nezávislého života v podmienkach Slovenska.