Maurice Allais a jeho snaha o rigoróznosť ekonomickej vedy - Přívarová, Magdaléna, 1955-
Nositeľ Nobelovej ceny za rok 1988, francúzsky ekonóm Maurice Allais. Je pokračovateľom francúzskej školy ekonomického myslenia. Oblasti jeho pôsobenia: všeobecná ekonomická rovnováha, peňažná makroekonomická dynamika, revízia teórie kapitálu a úroku, teória peňazí a úver, rozhodovanie za rizika a neistoty (Allaisov paradox).