Pokladničné poukážky a ich oceňovanie - Hrvoľová, Božena
Pokladničné poukážky - krátkodobé, dlhové cenné papiere založené na diskonte. Emitentom býva štát alebo centrálna banka. Typy štátnych pokladničných poukážok v USA. Pokladničné poukážky na slovenskom peňažnom trhu možno členiť z hľadiska emitenta na štátne pokladničné poukážky a pokladničné poukážky NBS. Prístupy k oceňovaniu pokladničných poukážok. Príklady.