Pravidla hry důstojná pojmu liberalismus - Klvačová, Eva
Vecná náplň pojmu liberalizmus. Spory o veľkosti štátu a jeho základných funkciách. Vymedzenie vzťahov, pravidiel a vlastností medzi občanom a štátom. Zneužívanie štátu vo vlastný prospech. Ochrana vlastníckych práv a problémy globalizácie.