Prvý slovenský zákon o platobnom styku chráni klienta - Kováčová, Jana
Nový zákon o platobnom styku bude v platnosti začiatkom r. 2003. Zákon prinesie väčší komfort pre klientov a viac povinností pre bankové domy. Skrátenie lehoty na prevody peňažných prostriedkov. Dĺžka vykonávania medzinárodného platobného styku po vstupe SR do EÚ. Elektronické platobné prostriedky. Zákon o platobnom styku patrí medzi tzv. eurozákony.